Stoppet vask

Læs mere om, hvad du selv kan gøre

En stoppet vask  spænder fra lidt affald i risten til en total forstoppelse af kloakrørene.

Heldigvis kan du i langt de fleste tilfælde selv rense vasken. Vi giver dig et par gode råd her på siden. Har du svært ved at vurdere, om du selv kan løse problemet, er du selvfølgelig meget velkommen til at ringe.

Rens vasken

Det første skridt er naturligvis at fjerne de eventuelle madrester, der måtte sidde i vasken omkring risten. Er det ikke nok, kan risten skrues af, så du kan få hånden lidt længere ned. Risten fjernes som regel med en stor skruetrækker. Hvis du ikke har en skruetrækker, der er stor nok, kan du prøve med en mønt. En grundig rensning ovenfra løser i over 90 % af alle tilfælde problemerne med en stoppet køkkenvask.

Rens vandlåsen

Hvis det heller ikke hjælper, kan du prøve at rense vandlåsen. Vandlåsen sidder som regel 20-50 centimeter under selve vasken, og det er let at skrue slangen fra hinanden, så du kan komme til. Der sidder ofte en hel del snavs her, så med lidt held får du bugt med den stoppede køkken- eller håndvask her.

Rens ikke en stoppet vask med kaustisk soda!

Udebliver resultaterne stadig, kan du prøve med almindelig afløbsrens. Det er vigtigt at læse brugsansvisningen, inden du går i gang. Der skal bruges mere, end de fleste tror, og kemikalierne skal have lov til at virke i noget tid, inden vasken bruges normalt.

Brug ikke kaustisk soda til at rense en stoppet vask!

Sidste udvej

Står du tilbage med en stoppet vask efter at have fulgt alle disse trin, er der ingen anden udvej end at investere i en gang kloakspuling.

Det er nu heller ikke så tosset endda. Ud over at være mere miljøvenligt har det også en forebyggende effekt, så du slipper for problemer et langt stykke ind i fremtiden.

Konklusion omkring problemer med en stoppet vask

Gør dig selv den tjeneste at forsøge at løse problemet selv, inden du ringer efter os. Det kræver måske, at du bliver en smule beskidt, men det er den klart mest effektive metode til at rense håndvask og køkkenvask, og så sparer du tid og penge.

Hvis det mod forventning ikke skulle hjælpe, må du ikke forfalde til den “nemme” løsning med kaustisk soda. Dels kan det være farligt, og dels kan du risikere at stå tilbage med langt større problemer end en stoppet vask.