Stoppet toilet

Et stoppet toilet skyldes ofte stoppede kloakledninger.

Problemet opstår som regel om morgenen, når der har været mange toiletbesøg inden for et kort tidsrum. Kloakrøret har en del bøjninger og samlinger, som papir m.m. sætter sig midlertidigt fast i. Hvis papiret ikke når at blive opløst eller skyllet væk, vil det danne en større og større prop, der i sidste ende resulterer i en helt stoppet kloak.

Sådan undgår du at stoppe toilettet

Det kan ikke siges for tit: Brug IKKE toilettet som en skraldespand. Vatpinde, plastre og andre former for affald skal smides ud – i en skraldespand. I mange tilfælde kunne et stoppet wc have været undgået ved bare at følge det råd.

Det er også en god ide at være lidt gavmild med det store skyl. Det koster ganske vist et par liter vand ekstra, men det kan være virkelig effektivt altid at bruge det store skyl, når det er nødvendigt.

Du kan dog også rende ind i problemer, selvom du sørger for at holde toilettet fri for affald og skylle rigtigt ud.

Selv ved almindeligt brug vil du sandsynligvis før eller siden stå med et stoppet wc, da der uanset hvad vil ske en lagring af en vis mængde skidt og snavs med tiden. Det er ingen hemmelighed, at det ikke er det mest praktiske problem at stå med – og det kan du heldigvis også undgå! Med en forebyggende spuling en gang om året er du næsten sikker på aldrig at få problemer, så længe du følger ovenstående råd.

Sådan fikser du et stoppet toilet

Hvis uheldet allerede er ude, er der ingen grund til at fortvivle.

Du kan i mange tilfælde selv udbedre skaden med en såkaldt “svupper”.

Placer svupperen i kummen, så der ikke kan trænge luft eller vand mellem svupperen og kummens sider. “Pump” kraftigt et par gange op og ned og fjern svupperen. Giver dette ikke resultat, kan du prøve at gentage processen.

Hvis en svupper ikke er tilstrækkeligt – og du ikke er en virkelig dygtig handyman – er der desværre ikke mere, du kan gøre selv.

Mangler du stadig hjælp?

Vi ved godt, hvordan det er at stå uden et funktionelt toilet. Derfor smider vi alt, hvad vi har i hænderne, når en kunde ringer med netop dét problem.

Det betyder, at vi kan som regel kan være hos dig på Amager eller i Storkøbenhavn centrum inden for en time – og nogle gange endda før. Der er altså ingen grund til at vente. Ring til os lige nu, hvis kloakken er stoppet.

Hvis du ikke kan være hjemme, når vi kommer, kan vi løse problemet udefra. Det er en god service til dig, der ikke lige har tid til at være hjemme og vente på os fra 8 til 16.

Ring eller skriv med det samme, hvis du er træt af at have et stoppet toilet!