Fedtbrønd / fedtudskiller

I de fleste ældre boliger, huse som etage ejendomme. Er der installeret det vi kalder en fedtbrønd. Ved mindre huse, er fedtbrønden som regel placeret tæt på køkken vinduet, for at opnå en kort afstand, som vandet skal løbe i. Køkkenvandet er tit fyldt med fedtrester og sæbe, og vandet har derfor svært ved at løbe over længere afstande.

Din fedtbrønd fungere, ved at den er delvist fyldt op med vand. Og når der så kommer væske fra huset af, render det ned i brønden og bliver blandet med det resterende. Fedt er oftes tungere end vand, det betyder så at når der ryger fedt ned i brønden, vil det overskydende vand, løbe væk fra brønden, og over til din kloak ledning. Det betyder altså, at din fedtbrønd er et slags fedt filter. Og så du nok ved, så skal et filter udskiftes eller renses ved jævnlig mellemrum. Og det skal din fedtbrønd, naturligvis også.

Mange folk vælger at bruge den løsning, at når køkken vandet ik længere kan løbe væk fra køkkenvasken af, så ringer de efter en slamsuger, til at løse problemet.

Den løsning er der som sådan heller ik noget galt ved. Men du kan bare aldrig være sikker på hvornår det sker.

Sker det i hverdagen, er problemet jo ik større end du ringer efter en slamsuger, som så kommer og kigger på det.

Men sker det en sen aften, eller når du har spisende gæster, så er det ik altid lige sjovt. Det kan ende med en halv dyr regning til et døgn service firma.

Så derfor gør det ik noget at være på forkant med problemet.

De fleste plejer at få klaret fedtudskilleren en gang om året, nogle gange sjældnere, er altid svært at vurdere.

Det du selv kan gøre for at følge op på, om din fedtudskiller trænger til at oprensning. Er at du løfter dækslet til brønden, og kigger efter hvor meget skidt der ligger i den.

Som tommel finger regel, kan du spørge dig selv. Kan jeg se et vandspejl i brønden ?

Det vil typisk betyde, at din brønd er i fin stand.

Omvendt, kan du slet ik se noget vand i den, ligger der et fedtlag som en tyk dyne, nede i brønden. Så kan du rolig ringe efter en slamsuger. For så er det ikke lang tid, til den begynder at drille dig

Du kan også ringe efter os, så kommer vi og ser efter, om det er tid til at få den tømt, og vasket med højtryk